Dansk Formands Forening har i samarbejde med fem af de andre foreninger under Forhandlings kartellet netop indgået en ny aftale med PFA. Aftalen betyder bl.a., at medlemmerne får lavere omkostninger og en forbedret forsikringspakke med attraktive priser i forhold til markedet. Den nye aftale træder i kraft den 1. oktober 2023.

Forbedret forsikringspakke

Her får du et overblik over de væsentligste forbedringer af din forsikringspakke:

  • Adgang til Online Læge

Som en del af din Helbredssikring får du adgang til Online Læge, hvor du har mulighed for at få rådgivning af en praktiserende læge via video, telefon eller mail alle hverdage fra kl. 8-22 og weekend/helligdage fra kl. 8-18.  Eventuel ægtefælle/samlever samt børn under 24 år er også omfattet af Online Læge. Du kan komme i kontakt med Online Læge via Mit PFA.

  • Automatisk tilpasning sikrer, at du altid har den rette dækning

Dækningen på din forsikring ved nedsat erhvervsevne har hidtil været en fast procentdel af din løn, som du selv har haft ansvaret for at tilpasse til dine behov. Den 1. oktober 2023 bliver din dækningsprocent ændret, så den nu er fastsat ud fra dit lønniveau, og den vil automatisk blive forhøjet eller sat ned, hvis dit lønniveau ændrer sig, så du altid har den rette dækning*. Dette gælder kun for medlemmer, som i forbindelse med tilpasningen til lønniveauet vil få en uændret eller højere dækning. Hvis din dækning ville være blevet sat ned, fortsætter med din nuværende dækning på PFA Erhvervsevne uden automatisk tilpasning. Du kan se, hvad der gælder for dig i den pensionsoversigt, som du får tilsendt, samt på Mit PFA under Tilpas dine forsikringer.

  • Opdaterede diagnoser i PFA Kritisk sygdom

De dækningsberettigede diagnoser i PFA Kritisk sygdom bliver opdateret i forhold til den medicinske udvikling, så diagnosedefinitionerne er mere tidssvarende. Derudover bliver dækningerne ved sklerose og terminal sygdom forbedret. Har du valgt PFA Kritisk sygdom, børn vil de omfattede diagnoser i højere grad blive målrettet kritiske sygdomme, som er relevante i forhold til børn.

 Bedre balance i økonomien betyder forhøjet forsikringspriser

Der er flere medlemmer end forventet, som i de seneste år har haft brug for deres forsikringer. Ligesom med andre typer forsikringer hænger udbetalingerne sammen med pris, og derfor er prisen for dine forsikringer forhøjet, så der er balance med udbetalinger og indbetalinger. Dine administrations- og investeringsomkostninger vil samtidig blive sat ned, og derudover vil du få et årligt PFA Tilskud på 1.500 kr., der bliver sat ind på din opsparing, så du samlet set spare det samme op.

Få en snak med en rådgiver

Hvis du har behov for rådgivning om din pensionsordning, så kan du få straks-rådgivning ved at ringe til PFA på 70 12 50 00. Du har også mulighed for at booke tid til en rådgivningssamtale her.

Har du spørgsmål?

Du kan læse mere på pfa.dk/fk, og på Mit PFA kan du se din opsparing, dækningerne på dine forsikringer, priser samt omkostninger. Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at ringe til PFA Rådgivningscenter på 70 12 50 00.

* Hvis din erhvervsevne allerede er nedsat, eller hvis du tidligere som følge af dine individuelle forhold har været helt eller delvist afholdt fra at få eller forhøje din forsikring i samme omfang som andre medlemmer, fortsætter du med din nuværende dækning på PFA Erhvervsevne uden automatisk tilpasning. Dette gælder også medlemmer, som har en PFA Erhvervsevne, løbende udbetaling, som et fast beløb eller uden fradragsret.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *